GAZİANTEP / ŞAHİNBEY - Emine Konukoğlu Anadolu Lisesi

Emine Konukoğlu Anadolu Lisesi

KARATAŞ MAHALLESİ 103401 NOLU CADDE NO23
Vizyon
Geleceği bu günden yaşayarak öğretim kurumları arasında seçkin bir yer kazanmak ve ülkemizde eğitim ve öğretimin Türk Milli Eğitiminin amaç ve ilkeleri ile evrensel değerler doğrultusunda gerçekleşmesine katkıda bulunarak bu konuda örnek ve önder bir kurum olmaktır. Öğrencilerini Cumhuriyetin temel ilkelerine, Türk milletinin milli, ahlaki, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren bir kurum olmaktır.
Misyon
Çevresiyle etkili iletişim kurabilen, aldığı sorumlulukları yerine getirebilen, teknolojiden yararlanabilen, bilgisinden ve yeteneklerinden dolayı kendine güvenen, sorunlarına çözüm getirebilen,kendini çağın gereklerine hazırlayan, en az iki yabancı dil bilen, birlikte öğrenen bir eğitim anlayışı içinde , toplumsal gelişmeye yardımcı olan, sanat ve estetik duygusu gelişmiş,milli manevi duygularla hareket eden ve ahlak değerlerini temsil eden bireyler yetiştirmek için vardır.
Başarılar
1-14 Mayıs 2013´de ilimizde yapılan Halk Müziği Koro yarışmasında Okulumuz Gaziantep birincisi olmuştur. Başta eğitmenimiz Füsun BALIK olmak üzere tüm öğrencilerimizi ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz.
Öğretim Şekli :Anadolu sınıfları tam gün eğitim yapmaktadir
Ders 08:00 de başlar,15:20 de biter
Metro Ethernet
Yabancı Dil
Okulumuz Dil Sınıfında 4 saat zorunlu ingilizce ve 12 saat seçmeli ingilizce dersi verilmekte olup ayrıca tüm sınıflarda 4 saat ingilizce ve 2 saat Almanca dersi zorunlu olarak verilmektedir.
Okulumuzun yakınından tramway dahil,tüm ulaşım araçları geçmektedir.
Şahinbey kapalı spor salonu bitişiği.Karataş Şahinbey-GAZİANTEP
Okulumuz il ve İlçe merkezine 7 km mesafe uzaklıktadır